miercuri, 16 august 2017

Lucruri de facut daca ajungem in Cluj Napoca

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai dezvoltate orase ale Romaniei care atrage tot mai multe persoane din toate colturile tarii prin infrastructura sa, dar si prin activitatile propuse. Un oras cu adevarat fermecator situat in inima Transilvaniei, acesta este vizitat si de nenumarati turisti, insa gazduieste si nenumarate evenimente precum Untold, iar in 2017 este si partener al Campionatului European de Baschet. Asadar, cei care aleg bilete avion Cluj, cu siguranta, nu vor fi dezamagiti de ceea ce ii asteapta, indiferent din care parte a tarii sosesc.

Piata Unirii


Aceasta a reprezentat candva centrul acestui oras medieval, iar descoperirea Clujului poate incepe la pas din acest punct. Biserica Sf. Mihail alaturi de statuia lui Matei Corvin domina piata, iar acestea nu trebuie ratate, insa nici obiectivele din apropiere precum Palatul Banffy unde este gazduit Muzeul de Arta sau sediul Bancii Nationale.

Piata Muzeului



La mica distanta de Piata Unirii se regaseste cea a Muzeului, numele provenind la Muzeul de Istorie al Transilvaniei care merita vizitat. Zona este pietonala, astfel ca la tot pasul, de-o parte si de alta a cladirilor vechi sunt gazduite mai multe terase si restaurante, iar mijlocul pietei se afla Biserica Franciscana. Totodata, aici se gaseste si casa Matei Corvin, cunoscuta si sub numele de Casa Mehffy, iar aceasta se remarca prin arhitectura sa gotica, fiind ridicata in secolul al 16-lea.

Gradina Botanica




Cine alege bilete avion Cluj nu trebuie sa rateze Gradina Botanica din Cluj-Napoca, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase din intreaga tara. Se intinde pe o suprafata de circa 14 hectare, iar aici sunt adapostite peste 10.000 de specii diferite de plante structurate pe mai multe categorii. Totodata, vara sunt organizate mai multe expozitii de diferite tipuri de plante, de la lalele, trandafiri, gladiole, narcise, ce provin din toate colturile lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu