miercuri, 8 iulie 2020

Ai mai auzit despre vitamina PP?


Niacina sau altfel spus vitamina B3, acid nicotinic sau vitamina PP, Pellagra Preventer este o vitamina care sustine procesele genetice in celulele organismului si care ajuta la procesarea grasimilor din corp. Vitamina PP este recomandata in prevenirea si tratamentul unor afectiuni precum pelagra, dermatita, durerile de cap, nivelurile ridicate de colesterol, in cazul depresiilor si al tulburarilor psihice.

Deficitul de vitamina PP se manifesta prin lipsa de pofta de mancare, prin infectii la nivelul pielii, slabiciune musculara si tulburari digestive. Pacientii care prezinta deficienta mare de vitamina PP pot manifesta pelagra, boala care se caracterizeaza prin leziuni dermatologice majore, respectiv prin eruptie cutanata, hiperpigmentarea tegumentelor, amnezie, depresie, anxietate, stari delirante, apatie, oboseala, greturi, inflamatie a limbii sau prin diaree apoasa. De cele mai multe ori, boala pelagra este datorata unei diete sarace in carne si lapte si un consum exagerat de porumb. Cei care nu vor lua masuri si nu vor trata afectiunea pot ajunge inclusiv la deces.

Aceasta deficienta apare mai ales in tarile industrializate, insa poate aparea si in zonele in care se consuma mult porumb si faina de malai.

Cauzele deficientei de vitamina B3 sunt cauzate de abuzul de alcool, deficitul de vitamina B2 si B6, dieta saraca in vitamina B3, carenta de fier si cupru. Cazurile care prezinta deficiente usoare de vitamina B3 se manifesta prin somnolenta, scadere in greutate si anorexie.

Pe de alta parte, excesul de vitamina PP se manifesta prin reactii alergice la nivelul pielii, afectiuni hepatice, ulcer peptic si intoleranta la glucoza.

Pentru pacientii care prezinta deficit de vitamina PP isi pot lua aceasta vitamina din consumul de peste precum ton si somon, din carne de pui sau curcan, organe de vita, lactate, sparanghel, avocado, broccoli, spanac, nuci, cereale integrale, ciuperci, drojdie de bere.

Vitamina PP are un rol foarte important in organism, astfel ca DoctorMit iti prezinta rolul vitaminei PP. Asadar, vitamina poate interveni in repararea ADN-ului, in metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor, precum si de a participa la producerea unnor hormoni. Vitamina PP are rol imunomodulator, antiinflamator si antioxidant.

Vitamina B3 poate ajuta in prevenirea si tratarea unor afectiuni, precum Boala Alzheimer, cataracta, convulsii, diabet zaharat, depresie, halucinatii, dureri de cap, SIDA, boli intestinale inflamatorii, insomnie, dureri menstruale, scleroza in placi, tulburari ale gustului si ale mirosului, hiperactivitate, hipotiroidism, osteoartrita. De asemenea, poate trata impotenta, imbunatatii sanatatea mintala si poate oferi energie.

Cantitatea ideala spre consum de vitamina B3 este in functie de varsta si ca atare, DoctorMit sfatuieste pacientii sa discute cu medicul despre acest lucru pentru a evita situatiile in care acestia sa se confrunte cu un deficit sau un excedent de vitamina.

Descopera mai multe informatii din urmatorul videoclip DoctorMIT:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu